Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/b/3/7/smalandsupplevelser.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-under-construction/inc/classes/class-ocuc-themes.php on line 156 Boende | smalandsupplevelser.se

Boende

Maren 1

Maren 2Stugorna ligger bara 70 meter från sjön Maren. Koppla av på altanen och njut av utsikten över sjön. Det finns goda badmöjligheter i sjön. naturlightvis kan man hyra båt eller kanoter för en tur på sjön.

Stugorna rymmer 4 bäddar. Det är Direktverkande el men det finns även en braskamin. Det finns kök för självhushåll i stugorna. Det finns en separat byggnad i omedelbar anslutning till stugorna som innehåller wc, dusch-, disk och tvättmöjligheter. Du städar själv innan avresa. Tag med egna sängkläder (påslakan, örngott, lakan). Stugorna är belägna i Mörlunda som ligger i Hultsfreds kommun ca 45km söder om vimmerby (45 minuters bilresa) För dig med GPS så gäller följande koordinater: Positionen är N 57° 30.998 E 015° 50.188 (WGS84) resp X= 6376817 och Y= 1501873 (RT 90).

Bäckefall

Historien om Bäckefall

Mellan åren 1787 till 1955 bodde torparpar i Bäckefall. De hade lite åkermark där de kunde odla potatis och säd. Så fanns en lagård där de hade en ko, en häst och några höns. En brunn fanns ca 300 meter från torpet. Torparna gjorde dagsverken på en gård i Åkerö till vilken torpet hörde. På så sätt betalade de för arrendet av torpet.

Under de här åren föddes sammanlagt 54 barn varav flera dog i späd ålder. En familj som bestod av torparen, hans hustru och deras två barn emigrerade till Amerika 1888. Barnen var då 3 och 4 år gamla.

Den sista torparen hette Sven August Johansson. Han kom dit tillsammans med sin hustru och två barn 1932. Han dog 1957. Då hade han varit änkling i tjugo år.

Spångtorpet

Stugan ligger ca 500 meter från sjön Maren. Där finns goda badmöjligheter. Det finns tilllgång till båt eller kanoter att hyra om så önskas. Det finns 4 bäddar i stugan. Stugan är utrustad med kök för självhushåll. Elektrisk mulltoa finns i stugan. Uppvärming sker med element samt braskamin. I separat byggnad ca 400 meter från stugan finns dusch- och tvättmöjligheter. Stugan är belägen i Mörlunda som ligger i Hultsfreds kommun ca 45 km söder om Vimmerby (45 minuters bilresa). För dig med GPS så gäller följande koordinater:Positionen är N 57° 30.998 E 015° 50.188 (WGS84) resp X= 6376817 och Y= 1501873 (RT 90)

Historien om Spångtorpet

Spångtorpet var soldattorp fram tills de avskaffades. Då tjänstgjorde soldaterna i den svenska krigsmakten som det kallades på den tiden. Varje år utfördes följande åt krigsmakten:

Befälsmöte på Ränneslätt 1-12 maj

Beväringsmöte 19 maj-1 juni

Skvadronmöten 21-26 maj

Regementsmöte på Ränneslätt 2-25 juni

Sammanlagt sju soldatfamiljer bodde där. I Torpet föddes under årens lopp 34 barn. Fem av barnen dog i späd ålder. När en soldat slutade sin tjänstgöring blev han gratia list, vilket betyder att han fick pension av krigsmakten.

På 1820-talet kom en soldat från Frankrike till Spångtorpet. Han hade stridit under Jean Baptiste Bernadottes befäl i Napoleons krig i Europa. Han blev seregant i Staby skvadron. Den siste soldaten som bodde i Spångtorpet var furir Nils Erik Åstrand. Han dog 1921.

Vetlandavägen 37 1101

Upptäck charmiga Målilla – en plats som erbjuder en mängd fantastiska sevärdheter och aktiviteter för hela familjen! Nu har du möjligheten att bo i en bekväm lägenhet mitt i hjärtat av allt detta spännande. Låt oss guida dig genom de otroliga upplevelser som väntar dig runt varje hörn.

Astrid Lindgrens Värld – en magisk plats där fantasin blir verklighet! Bara en kort bilresa från din dörr står du inför berättelsernas värld. Ta med dina barn och upplev de ikoniska karaktärerna från Astrid Lindgrens verk. Här kan du utforska Emil i Lönneberga, Pippi Långstrump och många fler. Detta är en upplevelse som kommer att sätta ett leende på allas läppar.

Nils Holgerssons Värld – steg in i en annan värld av äventyr och upptäckter! Detta unika resmål tar dig med på en resa genom den svenska landsbygden och presenterar dig för olika djurarter från hela världen. Gå på safari, mata getterna eller njut av en härlig picknick i den vackra naturen. Upplev spänningen och lärandet som väntar på dig i Nils Holgerssons Värld.

Speedway – för dig som älskar fart och spänning! Målilla är hem till en av Sveriges mest välkända speedwaybanor. Sätt dig bekvämt och låt adrenalinet flöda när du tittar på de snabba motorcyklarna virvla runt banan. Upplev den elektriska atmosfären när entusiastiska fans hejar på sina favoritförare. Ett måste för alla motorsportfans!

Natucamping vid Hesjön – närheten till natursköna Hesjön ger dig möjlighet att njuta av fantastiska badmöjligheter och avkoppling i naturen. Ta med familjen och ta ett uppfriskande dopp i det kristallklara vattnet eller slappna av på stranden. Här kan du också prova på olika vattensporter eller kanske hyra en båt och utforska sjön på egen hand.

Dessa sevärdheter och aktiviteter är bara en del av vad Målilla har att erbjuda. Och det bästa av allt? Du kan uppleva allt detta och mer, precis utanför din dörr när du bor i vår lägenhet. Kom

Warning: Undefined array key 0 in /customers/b/3/7/smalandsupplevelser.se/httpd.www/wp-content/plugins/cardoza-facebook-like-box/cardoza_facebook_like_box.php on line 924